2018 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

Affiliate marketingas

Komisinius taip pat galite gauti, vien todėl, kad nukreipėte lankytoją į kitą tinklapį, kuriame jis užsiregistravo ir dalyvaus tolesnėje veikloje. Toks pavyzdys galėtų būti pažinčių svetainės, plečiančios registruotų narių ratą.
Affiliate programos dar niekada nebuvo tokios populiarios kaip dabar, ir vis dar populiarėja. Kas lemia tokį populiarumą? 
Turbūt tai, kad tiek besireklamuojantys, tiek afiliatai suprato, kad abipusis bendradarbiavimas gali atnešti naudą. Pardavėjai naudodami affiliate marketingą, gali puikiai išreklamuoti savo produktą, gerokai mažesniais kaštais, o afiliatams tai yra puikus būdas užsidirbti dirbant mėgstamą darbą, rašant blogą mėgstama tema arba kuriant svetainę. Taigi, jeigu anksčiau affilite marketingas buvo naudojamas kaip alternatyva, tai dabar daugeliui kompanijų ir affiliatų tai tapo pagrindine pajamų gavimo strategija.
Affiliate marketingą sudaro keli pagrindiniai tipai:
Pay Per Click (PPC). PPC yra labiausiai paplitusi affiliate marketingo rūšis tarp mažų tinklapių savininkų, ir turbūt, pats lengviausias būdas jiems uždirbti pinigų. PPC lietuviškai būtų verčiamas- mokestis už paspaudimą. Prekeivis moka tinklapio savininkui už kiekvieną lankytojo nukreipimą į jo tinklapį, kaip kas nors paspaudžia nuorodą( gali būti tekstinė arba paneris). Afiliatas gauna tam tikrą sumą pinigų, net jeigu nukreiptas lankytojas, apsilankęs prekeivio tinklapyje, nieko nepirko. Paprastai nustatytas už paspaudimą mokestinis būna mažas, nuo kelių iki keliasdešimt centų.
Pay Per Performance (PPP) Tai populiariausias prekeivių naudojamas affiliate marketingo būdas, bei pelningiausias afiliatams. PPP lietuviškai verčiamas- u-mokesti už veiksmą. Tai reiškia, kad prekeiviai moka afiliatams tik tada, kai nukreiptas lankytojas ką nors nuperka iš pardavėjo tinklapio. Prekeiviams ši sistema padeda sutaupyti daug lėšų, nes mokami komisiniai už įvykdytą pardavimą arba kliento registraciją. Kita vertus afiliatams šis būdas yra pats pelningiausias, nes komisiniai už parduotą prekę paprastai siekia 15%- 20%. Toliau Pay Per Performance galime skaidyti dar į du tipus: Pay Per Sales (PPS) ir Pay Per Lead (PPL).
Pay Per Sale (PPS). Lietuviškai- užmokestis už pardavimą. Prekeivis moka afiliatui, kai šio nukreiptas lankytojas įsigyja prekę iš prekeivio tinklapio. Afiliatui yra mokami komisiniai arba nustatytas fiksuotas mokestis.
Pay Per Lead (PPL) Lietuviškai- mokestis už registraciją. Tai truputį pakitęs PPS tipas. Paprastai jį naudoja draudimo, finansų ir kitos kompanijos, kurių augimas priklauso nuo klientų mokėjimų. Taigi afiliatui yra mokama kaip nukreiptas lankytojas užsiregistruoja prekeivio tinklapyje užpildydamas jo registracijos anketą. Mokestis paprastai būna panašaus dydžio kaip PPS mokestis už parduotą prekę.
Skirtingi affiliate marketingo tipai veiks skirtingai, ir generuojamos pajamos taip pat skiriasi. Lietuvoje affiliate marketingas dar tik žengia pirmuosius žingsnius, tačiau netruks įsibėgėti. Kol kas Lietuvoje rasite veikiančių PPC programų, na o ateityje afilliate marketingas suteiks daugiau galimybių užsidirbti lietuviškų svetainių savininkams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą